Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2023 року платники податків Рівненщини сплатили понад 1,6 млрд грн податку на доходи фізичних осіб

, опубліковано 27 березня 2023 о 09:38

За січень – лютий поточного року платники Рівненської області сплатили 1 млрд 630 млн грн податку на доходи фізичних осіб. Це на 535,5 млн грн, або на 48,9 % більше за показник відповідного періоду  2022 року.

Із загальної суми сплати до держбюджету надійшло 346,8 млн грн (+115,2 млн грн, або +49,7 % до 2022 року), а до бюджетів громад Рівненщини – 1 млрд 283 млн гривень ( +420,3 млн грн, або +48,7 % до 2022 року). Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області.

Податківці  зазначають, що завдяки збереженню економічної активності та офіційним робочим місцям щомісяця бюджети всіх рівнів отримують належні суми ПДФО.  В свою чергу податківці області спільно з керівниками територіальних громад систематично проводять роботу по забезпеченню додаткових надходжень до бюджетів, зокрема, шляхом легалізації найманої праці та детінізації заробітної плати; залучення до декларування громадян; активізації дій з органами місцевого самоврядування щодо боротьби з мінімізаторами заробітної плати (виплати заробітної плати у розмірах меншому за мінімальний); контролю за надходженнями податку на доходи фізичних осіб від інших доходів.

Фінансова підтримка держави у період воєнного стану кожним платником податків – важлива передумова для належного фінансування національного спротиву задля безпеки кожного з нас і майбутньої перемоги над загарбником, –  наголошують у  ГУ ДПС у Рівненській області.