Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року роботодавці та підприємці Прикарпаття сплатили більше 1,6 мільярда гривень єдиного внеску

, опубліковано 24 березня 2023 о 08:59

За січень – лютий цього року роботодавці Івано-Франківщини сплатили до Пенсійного фонду України 1,6 млрд гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Це на 510,7 мільйона гривень більше, ніж за відповідний період минулого року. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. 

Нагадаємо, що платниками єдиного внеску є роботодавці за своїх працівників при нарахуванні заробітної плати, винагород за цивільно-правовими договорами. А також деяких інших виплат. А ще єдиний внесок сплачують «за себе» фізичні особи – підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність.

Ставка ЄСВ становить 22 % від нарахованої заробітної плати. При цьому сума ЄСВ не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску на місяць. У 2023 році мінімальна щомісячна сума, яка підлягає сплаті, становить 1474 гривень. 

У відомстві звертають увагу, що своєчасна та у повному обсязі сплата єдиного внеску – це можливість держави забезпечити виконання соціальних гарантій перед своїми громадянами.