Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щодо позапланових документальних перевірок заявлених до відшкодування сум ПДВ

, опубліковано 31 березня 2023 о 11:15

З березня 2023 року Президент України підписав Закон України від 07.02.2023 № 2918-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо електронної ідентифікації та електронних довірчих послуг».

Цим Законом внесено зміни до Податкового кодексу України (далі – ПКУ), відповідно до яких виключено положення абз. 15 п. 69.2 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ, яким було передбачено проведення позапланових документальних перевірок заявлених сум ПДВ до бюджетного відшкодування протягом 60 календарних днів, що настають після закінчення граничного терміну проведення камеральної перевірки відповідної декларації або уточнюючого розрахунку.

У зв’язку з цим термін проведення документальних перевірок бюджетного відшкодування ПДВ з підстав, визначених п. п. 78.1.8 п. 78.1 ст. 78 ПКУ, становить 60 календарних днів, що настають за граничним строком подання податкової декларації, а в разі якщо така податкова декларація надана після закінчення граничного строку – за днем її фактичного подання, тобто така перевірка не може перевищувати 30 календарних днів після закінчення граничних строків на проведення камеральної перевірки відповідної декларації або уточнюючого розрахунку.

Зазначені зміни набрали чинності 20.03.2023.