Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги фінансових агентів - представників інвестиційного бізнесу

, опубліковано 30 червня 2023 о 11:20

Представники Державної податкової служби України взяли участь у тематичному вебінарі, організованому Міністерством фінансів України за сприяння Програми Європейського Союзу з підтримки управління державними фінансами в Україні (EU4PFM) з представниками Української асоціації інвестиційного бізнесу (УАІБ).

Під час вебінару розглянуто актуальні питання застосування Загального стандарту звітності CRS з урахуванням особливостей діяльності інститутів спільного інвестування (ІСІ) – корпоративних інвестиційних фондів (КІФ) та пайових інвестиційних фондів (ПІФ) в Україні.

Учасники вебінару, зокрема, отримали інформацію про:

-  визначення фінансових активів відповідно до Стандарту CRS;

-  звітування за різними видами фінансових рахунків;

-  порядок обміну інформацією щодо інвесторів ІСІ;

-  порядок взяття на облік та зняття з обліку ІСІ, що є підзвітними фінансовими установами.

Окремий акцент було зроблено на  рекомендаціях для підзвітних фінансових установ, які з 1 липня 2023 року зобов’язані вживати заходи належної комплексної перевірки з метою виявлення підзвітних рахунків, а також на питаннях комплаєнсу і взаємодії фінансових агентів з контролюючими органами.

ДПС і  надалі тісно співпрацюватиме з усіма суб’єктами виконання нових вимог, адже налагоджена співпраця та діалог з фінансовими агентами та професійними бізнес-асоціаціями сприятиме ефективному впровадженню вимог Стандарту CRS.

Запровадження міжнародного обміну інформацією про фінансові рахунки є одним з пріоритетів ДПС, адже рівність в оподаткуванні, прозорість і міжнародна співпраця є важливими складовими податкової політики України, а впровадження Загального стандарту звітності CRS є необхідним кроком для подальшої євроінтеграції України.

 

Матеріали зустрічі:

Презентація «Особливості застосування Загального стандарту звітності CRS для ІСІ»

👁 переглянути в новому вікні